18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANAZ - UŞAK

Gizlilik kararı alındı

Uşak'ta, bir kamyonla çarpışan aracın içerisinde beş eşit parçaya bölünmüş, elektrik düzenekli patlamaya hazır A4 ve C4 tipi 5 kilo 400 gram patlayıcı bulundu.

Olay, Uşak'ta dün gece meydana geldi. Kaza sonrası cumhuriyet savcısının olay yerinde hayatını kaybeden Hakkari'nin Yüksekova ilçesi nüfusuna kayıtlı 65 NS 309 plakalı aracın sürücüsü Faik Yorgun'un cesedinde yaptığı ilk incelemede üzerinden bomba imal krokileri ortaya çıkmıştı.

Kazadan hemen sonra otoparka çekilen araç içerisinde akşam saatlerinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafından yaklaşık iki saate yakın arama yapıldı. Arama sonucu beş eşit parçaya bölünmüş, elektrik düzenekli patlamaya hazır A4 ve C4 tipi 5 kilo 400 gram patlayıcı madde aracın arka bölümünde özel olarak hazırlanmış gizli bir bölümünde bulundu. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ederken; olayı soruşturan Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyası üzerine gizlilik kararı koydurdu.

Olayla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapsız bırakan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, dosya üzerine gizlilik kararı bulunması nedeniyle soruşturma sonuçlanıncaya kadar konuyla ilgili bir açıklama yapamayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 17:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?