20
Mayıs
2024
Pazertesi
BANAZ - UŞAK

Küçükler Barajı bu yıl tamamlanacak

Uşak’ta içme suyu sıkıntısını aşmak ve küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklıktan kentin etkilenmemesi için 2007 yılında inşaatına başlanan Küçükler İçme Suyu Arıtma tesisinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Küçükler Arıtma Tesisi ile Uşaklıların daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın 2008 yılı sonunda küçükler Barajından, 2011 yılında da Dikendere Barajından Uşak’a su sağlanacağını söyledi. 

Başkan Apaydın, “İçme suyu temini ile ilgili günlük politikalar üretemiyoruz. Uşak’ta önümüzdeki 40 – 50 yılda nüfus artışı ile paralel meydana gelecek su ihtiyacını şimdiden düşünmek, kalıcı ve sağlıklı çözümler üretmek zorundayız. Bugün çok ciddi bir su sorunumuz olmamakla birlikte ilk etapta küçükler içme suyu arıtma tesisinin yıl sonu itibari ile hizmete girmesini, ardından 2009 yılında inşaatına başlanması planlanan Dikendere Barajı ile Uşak’ta içme suyunu sorun olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Elverişli mevsim şartlarının da etkisi ile İçme Suyu Arıtma Tesisi alanındaki inşaatların hızla yükseldiğini sevinerek izliyorum. İnşallah belirtilen tarihte inşaat tamamlanarak, Uşak halkımıza yıl sonu itibari ile bu temiz kaynaktan su içirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut seven IP: 81.213.135.xxx Tarih : 12.06.2008 21:13:33

ben siirtliyim boran a.ş tşkler ediyorum ben uşak su aritmasinda çalişiyorum usaklılara tşklerimi sunarim