20
Mayıs
2024
Pazertesi
BANAZ - UŞAK

Susuzköy'de keneye karşı seferberlik

Kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesinden Eskişehir'e sevk edilen A. D'nin (31) yaşadığı Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Susuzköy'de keneye karşı seferberlik başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Susuzköy'den Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı vakasının çıkması, vatandaşları tedbir almaya yöneltti.

Susuzköy Muhtarı Ramazan Bulut ve köylüler, başka bir vakanın görülmemesi amacıyla 2 traktör ve 4 sırt tulumbası yardımıyla köyün tamamını ilaçlarken, camilerden vatandaşlara almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirme anonsları yapıldı.

Muhtar Ramazan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığa tedbir almak için köyde ilaçlama çalışması yürüttüklerini kaydetti. Susuzköy'de bin kadar büyükbaş hayvan bulunduğunu, özellikle hayvancılıkla ilgilenen vatandaşların duyarlı olmasını istediklerini ifade eden Bulut, şunları söyledi: 

'Vatandaşlar evlerini ilaçladı. Biz iki traktör, 4 sırt tulumbası ile köyün tamamını ilaçladık. Sürekli anons yaparak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Başka bir vakanın yaşanmaması için özen gösteriyoruz. Özellikle çocuklarımızı keneye karşı bilgilendiriyoruz. İl Tarım Müdürlüğünden de gelip ilaçlama yapacaklar. Biz onlar gelmeden önlemimizi almak istedik.''

Köy sakinlerinden Rasime Karakaya (65) ise hastalık konusunda fazla bilgisi olmadığını belirterek, ''Köyün her yerinde kene var. Ancak bu hastalığı ilk kez duyduk. O yüzden tedirginiz. Çocuklarımızı uyarıyoruz. İlaçlama yapılması hepimizi sevindirdi. Umarım başka kimseye bulaşmaz'' dedi.

Susuzköy'de 15 gün önce sol kulağının altından kenenin ısırdığı A.D. (31), birkaç gün sonra rahatsızlanarak Uşak Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Burada yapılan tetkiklerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından şüphelenilen A.D, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALI KARAGÜR IP: 84.114.4.xxx Tarih : 26.06.2008 13:07:30

MERHABA WIYANADA YASAYAN BIR SUSUZLU OLARAK KÖYÜMÜZDE VUKU BULAN KENE ISIRMA OLAYINDAN DOLAYI DERIN ÜZÜNTÜ DUYMAKTAYIM.MADUR OLAN KÖYLÜME ACIL SIFALAR TEMENNI EDER;OLAYIN TEKRARLANMAMASINI DILERIM:MUHTARLIK TARAFINDAN ALINMAKTA OLAN TETBIRLERIN TAKTIR ETMEKTEYIM KENDILERINI TEBRIK EDERIM SAYGILARIMLA