29
Mayıs
2024
Çarşamba
KARAHALLI - UŞAK

Uşak'ta ilk huzurevi açıldı

Emekli başhemşire Serap Koparan, Uşak'ın ilk özel huzurevi ve yaşlı bakım evini açtı. Ankara'da özel huzurevlerinde yöneticilik yapan Serap Koparan, yaşlıların sevgi ve özel ilgiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek ideali olan bir işi yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Amaçlarının para kazanmak olmadığını, sevgiye ve yardıma muhtaç yaşlıları yardımcı olmak olduğunu dile getiren emekli başhemşire Koparan, nüfus oranına göre Uşak'ta yaşlı nüfusun fazla olduğunu ve bunun yörük kültürü ile alakalı bir durum olduğunu söyledi. Yörüklerin uzun yaşadığını ancak son zamanlarda modernleşen yaşam ve teknoloji ile birlikte özellikle köylerde kalan yaşlıların yalnızlığa itildiğini söyleyen Serap Koparan, iki ay önce açtıkları "Özel Recep Koparan Huzurevi ve Yaşlı Bakım Evi'nde" 7 yaşlının bulunduğunu belirtti. 4 katlı bir binada hizmet veren özel huzurevi 12'si özel bakım olmak üzere 48 kişilik kapasiteye sahip. 

Aylık 450 ile 750 YTL ücret karşılığında özel bakıma ihtiyaç duyan 55 ve üstü yaşlılara hizmet verdiklerini anlatan Serap Koparan, günü birlik ve haftalık bakımlara da açık olduklarını söyleyerek, " Uzun yıllar Ankara'da başhemşirelik yaptım. Daha sonra özel huzurevlerinde yöneticilik yaptım. İdealimde kendi huzurevimi açmak vardı. Kısa süre önce memleketimde bu idealimi gerçekleştirmek için girişimde bulundum Eşim ve ailemde bana yardımcı oldu. Bu işin manevi hazzını almak istiyorum ve yaşlılar en iyi şartlarda yaşayıp insanca muamele görmeyi hak ediyor. Şuanda bir doktor, bir hemşire, bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve iki bakıcı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki yaşlılar bizlerden sevgi ve hoşgörü istiyorlar. Günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bu insanlara yardım etmek insanca muamele etmek bizim görevimiz. Zihinsel özürlüler dışında her türlü yaşlıyı huzurevimize kabul ediyoruz. Ankara'da özel bir huzurevinde çalışırken yaşlı bir amca vardı. Mama ile besleniyordu ve çok zor durumdaydı. Ben onunla yakından ilgilendim. Kısa süre sonra hayata yeniden bağlandı ve beni kızı olarak kabul etti. Bu olay beni son derece etkilemişti. Bu olaydan sonra kendi huzurevimi açmaya karar verdim. "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 11:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?