22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Öğrencilere kebap satışı

Okul önlerinde açıktan yiyecek satışının yasaklanmasının ardından, okul içinde öğrencilere kebap satılmaya başlandı.

Adıyaman İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarını uygulayan Tarım İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri, okul önlerinde satış yapan satıcılara göz açtırmıyor. Okul önlerinde satışın önlenmesi sonrasında okulların içerisinde bulunan kantin işletmecileri, kebap dürümü yaparak öğrencilere satmaya başladı. Daha önceden okul önünde el arabasında satılan sağlıksız kebapları yiyen öğrenciler, şimdi okulun kantininde yapılan sağlıklı yiyecekler ile karnını doyuruyor.

Öğrenci velileri uygulanan bu yöntemin doğru bir karar olduğunu belirterek, çocukların dışarıdan yiyecek almasının önlendiğini dile getirdiler.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Ali Özbey ise İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararların harfiyen yerine getirildiğini ve okul önlerinde ki seyyar satıcıların temizlendiğini belirterek, "Özellikle karnı acıkan çocuklar seyyar satıcılar tarafından sağlıksız ve açıkta satılan çiğköfte, kebap ve kavurma türü yiyecekleri ucuz olması nedeniyle tercih ediyordu. Denetimler sonucu, oluşan çirkin manzaralar ortadan kaldırıldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 12:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?