6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

A.Celal Binzet


(1949 -   )

Adıyaman’da doğdu. 1971’de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Bölümü’nü, 1981-1983 yıllarında TODAİE mastır programını, ’Kent ve Plastik Sanatlar ilişkisi ’ konulu teziyle bitirdi. 1988’de Gazi Üniversitesi lisans tamamlama programına katıldı. Film-Radyo ve Televizyon ile Eğitim Merkezi'nde grafiker olarak görev yaptı. Bu süreç içinde kitap kapağı, afiş, film şeridi, broşür, illüstrasyon ve karikatür gibi değişik işler gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde bir karikatürüyle Birincilik, bir diğeriyle de Karikatürcüler Derneği Özel Ödülünü aldı.

1986-1993 yılları arasında 7 kişisel sergi düzenledi, 1971-1993 yılları arasında yurtiçinde çeşitli karma ve yarışmalı sergilere katıldı, özel ve kamu koleksiyonlarında yapıtları bulunmaktadır. 1987’de “Çizgilerle Rüşvet DE-NET-DE” Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ile Sanat Eleştirmenleri Derneği üyesi olan Binzet, çeşitli dergilerde sanat sorunlarını irdeleyen yazıları yayımlanmıştır.

1996 -1998 döneminde BRHD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Geçmişte Gazi Üniversitesinde öğretim görevliliği de yapan sanatçının çok sayıda grup ve karma sergi ile 20'ye yakın kişisel sergisi bulunuyor. Aynı zamanda ÇAĞSAV kurucu üyesidir. Resimlerinde ana temayı oluşturan saf doğa görünümleri, geniş boşluklar ve duru bir renk anlayışıyla işlenmiştir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar