22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Kaymakamdan köylere söz

Türkiye genelinde başlatılan 'Köylerin Altyapılarını Destekleme' (KÖYDES) projesi sayesinde susuz ve yolsuz köyün kalmayacağın belirten Besni İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birlikleri vasıtasıyla yürütülen KÖYDES projesi, Besni İlçesi'nde de sürdürülüyor. Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, köylü vatandaşların yüzlerini güldüren projenin bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, "KÖYDES projesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Proje kapsamında ilçemize bağlı köy ve mezralarda çalışmalarımızı hızlandırdık. Projeyle beraber ilçemizde ilk yapılan çalışma olan Ören-Yeşilova arasında 3 kilometrelik yol yapım çalışması devam ediyor. Şu anda bu bölgeye 3 menfez yapılmış olup, yol düzenleme ve malzeme çekim çalışmaları devam ediyor. Buraya gelen ödeneğin bir bölümü, Başlı Köyü'nün Karahalil Mezrası ve Başlı Köyü'nün Kılıçlı Mezrası'nın içme suyu çalışmalarında kullanılacak. Yelbastı-Oyratlı arasındaki köprüyle ilgili ödenek, KÖYDES projesi kapsamında çıkarılarak, bölgede sondajlı etüt proje yapıldıktan sonra proje şekillendirilecektir. Bu çalışmalarla tüm köylerimizin menfezlerini yapacağız" dedi.

Diğer köylerde çalışmaların başlatılması için ödenek beklediklerini ifade eden Hersanlıoğlu, "Bu çalışmaların devamında Akkuyu-Yusufa, Yukarıkarakuyu-Kepirce, Çorak-Çorakbaşı köy ve mezralarıyla ilgili ödenekler hazır. Çalışmalar en kısa zamanda başlanılacak. Yelbastı'da proje çalışmaları devam etmekte olup, Tokar-Çorman mezrasında çalışmalara başlayacağız. Yeniköy-Çorak, Kışla, Yazıbeydilli-Tileyli, Başlı-Kızılcamustafa bölgelerindeki çalışmalar tamamlanırsa merkez dahil köy ve mezralarımızda kapalı içme suyu sorunu kalmayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 15:17:55
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 12:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?