18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Halk Eğitim'de toplantı

Besni Kaymakamlığı tarafından İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya, belediye başkanları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, il genel meclis üyeleri ve siyasi parti başkanları katıldı.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, 2005 yılı başından toplantı gününe kadar yapılan işler, verilen hizmetler, gelirler, harcamalar, karşılaşılan problemler ve çözüm yolları ile 2006 yılı hedefleri görüşüldü.

Hersanlıoğlu, toplantıda şunları dile getirdi: "Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor, bununla ilgili imar planı bakanlıkta. Bununla ilgili kıymet takdim komisyonu oluşturuldu. Küçük Sanayi Sitesinin 2007 yılı içerisinde 58 işyerinin hak sahiplerine verilerek önemli bir adım atılmalıdır. Toplu konutlarda birinci etap konutların teslimi yapıldı. İkinci etap çalışmaları başlatıldı ve üçüncü etap çalışmaları ise görüşülüyor.

Eğitim alanında, ilçemizde kız–erkek öğrenci yurtlarının arttırılması gerekiyor. Norm kadro gözönüne alındığı zaman boş dersi olmayan bir ilçede görev yapıyorum. Eğitim çok önemli ve bu konuda motivasyon önemli. Sorumlular olarak evrensel frekansları yakalamak da önemlidir.

Sağlıkla ilgili olarak, 75 yataklı hastanemizi 100 yatağa çıkarılmalıdır.

Tarım sektöründe, Alişar ve Besni Barajı ile ilgili iddialarımızı sürdürmemiz gerekir. Köy yollarında mevcut yolların korunması planlanmakta olup, KÖYDES Projesi kapsamında 1. kat asfalt çalışması yapılması gerekli ama bu yapılırken mevcut sanat yapılarının da düşünülmesi gerekmektedir.

Jandarma hizmet binasına 22 dönümlük yer tahsis edilmiştir. Turizm ve kültürel varlıkların korunması ile ilgili olarak, Adıyaman’da bulunan tescilli varlıkların yüzde 50'si ilçemizde bulunmaktadır. Kaymakamlığımızca bir komisyon oluşturularak ilçemizdeki tescilli ve tescilsiz tarihi ve turistik yerlerin tespit çalışmaları yapılmaktadır ve bu komisyonun çalışmaları devam etmektedir.

İlçemizdeki Kurşunlu Camiinin restorasyon çalışmalarında emeği geçen Besni eski Belediye Başkanı Mustafa Oruçoğlu'na, milletvekillerimize teşekkür ederim."

İrfan Yılmaz - Kenthaber / Besni
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 12:46:50
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 04:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?