3
Mayıs
2024
Cuma
BESNİ - ADIYAMAN

Cevdet ve Hulisi Çil

Besni Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu

Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Engelliler İlköğretim Okulu ile Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu törenlerle hizmete açıldı.

Adıyaman Valiliği, Besni Belediye Başkanlığı ve Besni Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa yaptırdıkları 18 derslikli Besni Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ile Cevdet ve Hulisi Çil kardeşlerin yaptırdığı 4 derslikli, 2 oyun sınıfı ve 1 beceri sınıflı Emine-Ahmet Çil Engelliler İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı.

Okul açılışlarının yanı sıra Besni Belediyesi tarafından 6 mahalleye yaptırılan çocuk parklarının açılışı Adıyaman Valisi H. İbrahim Daşöz tarafından yapıldı.

Besni Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Baykara, okulun sivil toplum örgütleri ile devletin işbirliğinin en güzel örneği olduğunu belirtti. Emine-Ahmet Çil Engelliler İlköğretim Okulu’nu yaptıran Hulisi Çil ise kendilerinin ilk önce bu okulu normal ilköğretim okulu olarak düşündüklerini fakat vazgeçerek engelliler için yaptırdıklarını belirtti.

Çağımızın teknoloji çağı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Vali Daşöz ise "Okullarımızın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekir. Bu okullardan mezun olan kişiler geleceğimizin teminatıdır" diye konuştu.


Besni Belediyesi tarafından yaptırılan parkların açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Oruçoğlu, parkların yapımına hayırsever iş adamlarının 72 milyar lira destek sağladığını belirtti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar