3
Mayıs
2024
Cuma
BESNİ - ADIYAMAN

Mehmet Erdemoğlu

Gülüsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu

Besni'de  MERİNOS AŞ. tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli Gülüsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulunun protokolü 06.05.2004 tarihinde imzalandı. Merinos Halı A. Ş sahibi Mehmet Erdemoğlu tarafından Besni İlçesi’ne yaptırılan "Gülsüm-İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu’nun" temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hatipoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Merinos Halı A.Ş. sahibi Mehmet Erdemoğlu,  Merinos Halı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Besni Çat Mahallesi Kız Meslek Lisesi bahçesinde bulunan 6 bin metrekarelik alan içersine yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun 720 öğrenci kapasiteli olacağı belirtildi. 2005-2006 eğitim ve öğretim döneminde eğitime açılacak olan okul yaklaşık 2 trilyona mal olacak. Yüzde Yüz Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde yapımına başlanılan okulun yapım protokolü bir ay önce Adıyaman Valiliği ve Mehmet Erdemoğlu tarafından imzalanmıştı.

Temel atma töreninde konuşan Adıyaman Valisi Halil Işık, "Mehmet Erdemoğlu’nun yapmış olduğu bu hayırsever davranış diğer işadamlarına da bir mesaj niteliğindedir. Mehmet Erdemoğlu kendi memleketi olan Besni’nin eğitimine destek olmak için okul yaptırmış ve daha önceden de çeşitli hayırsever işler yapmıştır. Bundan önce 500 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu, Besni’de 2 nolu sağlık ocağı ve Çat Camii yaparak hizmete sunmuştur. Ayrıca Erdemoğlu Besni’de 300 öğrenciye her yıl burs vermektedir. Adıyaman Üniversitesinin kurulması halinde bir fen-edebiyat fakültesi yapma sözünü de bize veren Erdemoğlu’nu hayırsever kişiliğinden dolayı kutluyorum" dedi.

Merinos Halı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise, Besni İlçesi’ne yatırımların devam edeceğinin altını çizerek, çeşitli alanlarda Besni İlçesi’ne 25-40 Milyon Dolar arasında yatırımları olacağını belirtti. Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde hayırsever işadamı Mehmet Erdemoğlu tarafından yaklaşık 1 trilyon liraya yaptırılan Servi-Mehmet Erdemoğlu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı.
Gaziantep Üniversitesi Besni Meslek Yüksek Okulu öğrencilerin faydalanacağı yurdun 500 öğrenci kapasiteli olduğu bildirildi. Besni Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 240 öğrencinin tamamı yurda yerleştirildi.
Açılış törenine katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Besnili olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Yurtiçinde yurtdışında bulunan bütün Besnililer hiçbir zaman memleketlerini unutmamışlardır. Gittikleri yerlerde yük değil üretici olmuşlardır. Bunlardan biri de işadamı Mehmet Erdemoğlu’dur. Bugüne kadar Besni İlçesi’ne yaptığı bağışlardan dolayı kendisini tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

"İŞADAMLARI EĞİTİME DESTEK ÇIKMALI"
Mehmet Erdemoğlu ise bütün işadamlarına eğitime destek olmaları için çağrıda bulunarak, "Burada yapmış olduğumuz yurt sayesinde üniversiteli öğrencilerimiz daha rahat ortamlara kavuşmuş oldu. Bu gibi yardımlarımız için ilerleyen günlerde tekrar kolları sıvayacağız. Sadece Besnili değil Türkiye’deki tüm işadamlarının eğitime destek vermeleri gerekmektedir" diye konuştu.
Törenin bitiminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Halim Küçük tarafından Mehmet Erdemoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Binanın açılış kurdelasını Adıyaman Valisi Halil Işık, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celal Doğan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ Hüseyin Filiz, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Halim Küçük ve işadamı Mehmet Erdemoğlu birlikte kesti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar