17
Mayıs
2024
Cuma
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Çelikhan, şehidini uğurladı...

Şırnak'ta yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Şeyho Şişman, bugün memleketi Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde toprağa verildi. Cenazede gözyaşları sel olurken, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e lanet yağdırıldı.
Şırnak'ın Akçay İlçesi'nde askeri araçla giderken Akyıldız İkiağaç mevkiinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen, 6. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Şeyho Şişman'ın (27) cenazesi, bugün memleketi Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'ne getirildi. Ambulansla baba evinin önüne getirilen cenazeyi görmek isteyen şehit uzman çavuşun yakınları, izdihama neden oldu. Ağıtlar yakan şehidin yakınlarından bazıları baygınlık geçirirdi. Şehit uzman çavuş için daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda askeri bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Çelikhan Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, terör örgütlerinin Türk Devleti'ni yıkmaya güçlerinin yetmeyeceğini ve milletin birlik ve beraberlik içerisinde bu şer odaklarıyla da başa çıkacağını söyledi.
Jandarma Binbaşı Gürol Albay ise, Şeyho Şişman'ın askeriliğin en yüksek rütbesi olan şehitlik rütbesine kavuştuğunu belirtti.
Bu arada cenaze nedeniyle Çelikhan'daki esnaf da dükkanlarını kapattı. Çelikhan İlçesi'nin ilk şehidi olan Piyade Uzman Çavuş Şeyho Şişman için daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazına katılan yüzlerce Çelikhanlı, ellerinde Türk bayrakları ile "Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak PKK-KONGRA-GEL terör örgütüne lanetler yağdırdı. Omuzlarda ilçe girişinde bulunan Çelikhan Mezarlığı'na taşınan şehit uzman çavuşun cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 18:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?