18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Kar kalınlığı 4 metre

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Çelikhan Kaymakamlığı, doğum, hasta ve ölümlerin yaşandığı köylerin yollarının açılmasına öncelik verirken, ilçeye bağlı 18 köy ve 22 mezranın ulaşıma kapandığı belirtildi.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, Adıyaman İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız çalıştığını ve normal araçlarla köylere ulaşımın imkansız olduğunu vurguladı.

Hasta ve ölüm olaylarının yaşandığı köylerin yollarının açılmasına öncelik verdiklerini ifade eden Uz, "Gölbağı köyünde cenazesi bulunan vatandaşların cenazeye yetişmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne ait araçla köylülere yardım edildi" dedi.

Çelikhan'a 16 günden beri aralıklarla kar yağdığına dikkat çeken Uz, şöyle devam etti:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle köylerimize ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çalışmaları yerinde görmek için bizzat takip ediyorum. Yoğun hava muhalefetinin yaşandığı bu bölgede vatandaşlarımızı mağdur etmemek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu şartlarda mesai gözetmeksizin çalışan Adıyaman İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Çelikhan Malatya kara yolunun ulaşıma açık olduğunu ancak ulaşımın kontrollü sağlandığını kaydeden Uz, Çelikhan - Adıyaman kara yolunun ise ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 4 metreyi bulduğu öğrenildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 10:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?