23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Çelikhan uzman doktor bekliyor

Çelikhan Devlet Hastanesi’nde uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Uzman doktor eksikliğinden dolayı bir çok hasta Adıyaman veya Malatya’ya sevk ediliyor.

Devlet Hastanesi’ndeki hekim durumuyla ilgili bilgi veren Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Güzel, yaklaşık 1 ay önce gelen dahiliye uzmanının, geçici görev ile Kahta İlçesi’ne atandığını belirterek, "Hastanemize ataması yapılan dahiliye uzmanı 20 gün kaldı ve geçici olarak Kahta Devlet Hastanesi’ne alındı. Gerekçe olarak Kahta İlçesi’nde nüfusun fazla olduğu ve diyaliz aletinin bulunduğu belirtildi. Dahiliye uzmanı bizim için büyük ihtiyaçtır. Hastane olarak en büyük ihtiyaç uzman hekimlerin eksikliğidir. Altyapı olarak beli bir seviyeye geldik ama uzman hekimlerimiz olmaması bizleri sıkıntıya düşürüyor. Dahiliye ve çocuk uzmanlarının atanmasıyla birlikte Malatya ve Adıyaman’a yaptığımız sevkler büyük oranda düşecek"dedi.

Vatandaşlar ise, hastanede yaşanan uzman hekim eksikliği yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "Bir hastamız olduğunda ya Adıyaman ya da Malatya’ya sevk yapılıyor. Biz tedavimizi kendi bulunduğumuz ilçede yaptırmak istiyoruz. Yetkililer, bir an evvel hastanedeki doktor problemlerine çare bulsunlar" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 14:56:56
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 12:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?