19
Mayıs
2024
Pazar
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Çelikhan'da tütüne alternatif kiraz üretimi

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde, Kaymakam Mustafa Sarıkaya, düzenlediği toplantıda, gerçekleştirilmesi planlanan 'Yarıbudur Kiraz Projesi' hakkında bilgi verdi.
Çelikhan Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşecek projeyle ilgili toplantıya belde belediye başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Sarıkaya, hayata geçirilmesi düşünülen projeyle ilçede yeni bir gelir kaynağının oluşacağını belirterek, ilçe halkının cesaretli ve üretken olmasını istedi. Kaymakam Sarıkaya, "Bu yıl toplam 23 dekarlık alanda kiraz dikilmesi için bir proje hazırladık. Bu projede her fidanın tanesi 16 milyon lira olup, bunun yüzde 70'i devlet tarafından karşılanırken, yüzde 30'unu ise vatandaş kendisi karşılayacaktır. Bir dekarlık alanın fidan dikimi vatandaşlara 255 milyon liraya malolacak. Çiftçi olan vatandaşlarımızdan tek ricam, sadece tütüne bel bağlamamalarıdır. Bu yıl tütün işinin iyi gitmemesi nedeniyle ilçede büyük bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır. Bu alanda Çelikhan İlçemizi pilot bölge olarak ilan ettik" dedi.
Çelikhan İlçe Tarım Müdürü Mahmut Elmas da, tütüne alternatif olarak ekilecek kirazın çiftçilere önemli gelir sağlayacağını vurguladı. Çiftçilere dağıtılacak kiraz fidanlarının 3 yıl sonra meyve vermeye başlayacağını ifade eden Elmas, 10 yıl içinde fidanların en verimli dönemlerine ulaşacağını kaydetti. Üretilen kirazlardan elde edilecek gelirin tütünden kat kat fazla olacağını vurgulayan Elmas, ürünün pazarlamasında da problem yaşanmayacağını bildirdi.
ADIYAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 21:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?