22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Cezaevi gençlik merkezi oluyor

Çelikhan'da bulunan kapalı cezaevi, yapılan protokolle Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne devredildi.

1993 yılında Adalet Bakanlığı Koruma ve İnfaz genel Müdürlüğü’nce boşaltılan Çelikhan Kapalı Cezaevi, Adıyaman Gençlik Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve Çelikhan Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Kuş arasında yapılan devir işlemleri sonrası Gençlik Spor Müdürlüğü’ne devredildi.

Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, madde bağımlısı neslin önüne geçmek ve gençleri spora yönlendirmenin en önemli görevleri olduğunu belirterek, "Bu itibarla, suç oranı hiç olmayan, göç vermeyen, kahve kültürü az olan eğlenceye dayalı mekanı bulunmayan ilçe halkı ve gençleri için Çelikhan İlçemiz’de bulunan cezaevini, gençlik merkezi ve kapalı spor salonuna dönüştüreceğiz. Mevcut binanın statiğini bozmadan yapılacak tadilat ve ek inşaatlarla tek bir bina ve alanda iki tesisin yapımını gerçekleştirme projemiz çok yoğun uğraşlar neticesinde sonuca ulaştı. Türkiye’de bir ilk olacağına inandığım bu proje ümit ederim ki diğer il ve ilçelere örnek teşkil edecektir. Hem binayı atıl vaziyetten kurtarıyor hem de spor sahası bulmakta güçlük çektiğimiz yerde gençlik merkezi ve kapalı spor salonu yapıyoruz. Bu oldukça mutluluk vericidir. Cezaevi yerinin tahsilinde Vali Hikmet Tan’ın büyük gayretlerini gördük ve onun desteği ile bunu başardık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 13:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ŞİRECİ IP: 85.108.248.xxx Tarih : 3.01.2006 17:38:56
Böyle bir calışmada emegi gecen herkese minnet duygularımı belirtmek isterim. Neden cürümeye bırakılmış bir yapının daha önceden sizin gibi gazetecilerimiz sayesinde böyle girişimlere vesile olmadıgınızı da belirtmek isterim. Hepinize bu girisiminizden dolayı teşekkür ederim, Çelikhan gençlerine yönelik calışmalarınızın devamını dilerim.