18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

İşte Danıştay'ın Haşveri kararı

HAVŞERİ PROJESİNDE DANIŞTAY KARARINI VERDİ

Adıyaman Çelikhan ilçe sınırlarından Adıyaman'a getirilmesi planlanan Havşeri İçme Suyu'nun Projesinin durdurulması için açılan davayla ilgili Danıştay kararını verdi.

Adıyaman'ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Havşeri İçme Suyu Projesinin durdurulması için Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çağlan tarafından açılan davanın sonunda Mehmet Çağlan lehine verilen kararın ardından DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Danıştay'a bu kararın bozulması için müracaatta bulunulmuştu. Danıştay 8. Hukuk Dairesi projeyle ilgili kararını verdi. Danıştay, mahkemenin kararını haklı buldu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çağlan, Danıştay'ın kararını açıklayarak, karara saygı duyduklarını ve bu karar ile doğal dengenin bozulmayacağını ifade etti.

Mehmet Çağlan, Danıştay'ın verdiği kararı açıklayarak, "DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında onaylanan Adıyaman ili içme suyu temini projesinin iptali istemiyle açılan davada, yaptırılan keşif ve bilir kişi incelemesi sonucu düzenlenen bilir kişi raporunda, dava konusu projenin uygulaması ile su kaynakların bir kaybın olmayacağı ancak Zebran kaynağının tamamının Havşeri kaynağının ise bir kısmının bölge sulamasında kullanılmasının zorunlu olduğu; bölgenin su ihtiyacının tamamen karşılanacağı

Havşeri kaynağından bölge sulamasını aksatmadan, doğal dere yatağında ki ekolojik dengeyle kıyı ve dere yatağının korunması için yatağa sürekli olarak ortalama en az debinin yüzde 10'nun bırakılması gerektiğinin bildirildiği her ne kadar projenin uygulanması halinde dahi kalan suyun bölge sulamasında yeterli olacağı açık olsa da sulama mevsiminde ve sulama mevsimi dışında doğal ekolojik dengenin korunabilmesi için doğal ere yatağına sürekli olarak akımın olması gerektir" şeklinde olduğunu söyledi.

Mehmet Çağlan kararın uygulanması gerektini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 16:08:01
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 00:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?