24
Mayıs
2024
Cuma
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Kaymakamdan deprem uyarısı

Çelikhan Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, vatandaşları sağlam bina yapmaları konusunda uyararak, bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Çelikhan İlçesi’nde geçtiğimiz yıllarda meydana gelen depremlerde can ve mal kaybı olduğunu hatırlatan Kaymakam Mustafa Sarıkaya, vatandaşların uyarılara aldırış etmediğini belirtti.

Kaymakam Sarıkaya, "İlçemiz, Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunması sebebi ile 1. derece deprem bölgesidir. Kaymakamlık ve Bayındırlık Müdürlüğü ile birlikte konuyla ilgili mahalle ve köy muhtarlarımız ile toplantı yaptık. Toplantıdan sonra merkez ve bağlı köylerde ruhsatsız konut yapılmaması, evlerin sigortalanması konusunda karar aldık. Vatandaşlara yaptığımız bütün uyarılara rağmen ilçe merkezinde halen bazı mahalle ve köylerimizde eski yapılar mevcut. Bu binalar yaşanacak olası bir depremde yerle bir olacaktır. Böyle bir kötü olay yaşanmaması için vatandaşlarımızın depreme dayanıklı konutlar inşa etmeleri konusunda uyarıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 16:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan Yıldız IP: 85.98.3.xxx Tarih : 4.04.2005 10:48:28
Haberin içeriğine tamamen katılıyorum.Yapılacak evlerin tamamen Mühendis kontrolünde ve belediyenin bu konuda taviz vermemesi lazım kanatindeyim.