20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Kimsesiz çocuklar için 'Süt Veli 'kampanyası

Çelikhan İlçesi’nde Kaymakamlık tarafından, kimsesiz olan öğrencilere manevi anne ve baba bulmak için "Süt Veli" adı altında yeni bir kampanya başlatıldı.

İlçe merkezindeki bütün okullarda annesi, babası olmayan veya annesi ve babası olmasına rağmen maddi ve manevi yönden büyük sıkıntı çeken başarılı öğrencilere "Süt Veli" bulunarak, çocukların hayata sarılmalarını sağlamak amaçlanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Çelikhan Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, "Başlatacağımız "Süt Veli" kampanyası süt veliler 5-6 çocuktan sorumlu olacak. Süt velilerimiz bundan böyle her hafta fırsat bulduğu zamanlarda okula giderek okul idarecilerinden çocukları hakkında bilgi alabilecek. Çocuğuyla bire bir ilgilenerek varsa sorunları ve problemleri bunları giderecek. Manevi yönden çocuklarına yardımcı olacaklar. Daha doğrusu bu çocukların ikinci anne ve babası olacaklar. Böylece ilçemizde eğitimin halkasını da genişletmiş olacağız" dedi.

çelikhan
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 15:50:01
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 16:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERCAN DURSUN IP: 85.97.166.xxx Tarih : 19.03.2005 11:35:48
MERHABALAR, BEN ERCAN DURSUN 1990-1997 YILLARI ARASINDA ÇELİKHAN YİBO DA ÖĞRENİMİMİ SÜRDÜRDÜM ORADA OKUMAYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARIN NE ZORLUKLAR ÇEKTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİRİM. ONLARA DESTEK OLMAK SADECE AİLELERİNİN GÖREVİ OLARAK ALGILANMAMALI.EĞİTİM İÇİN ONLARIN MADDİ VE MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR.EN BÜYÜK GÖREV ANNA BABA SONRA DA İLÇE HALKINA DÜŞMEKTEDİR.ORADAN ÇIKIP ÇOK İYİ YERLERDE OKUYANLAR,GÖREV YAPANLAR VAR.BEN DE ONLARDAN BİRİYİM.BUNDA ÖZELLİKLE ORADA GÖREV YAPMAKTA OLAN VE DAHA ÖNCE YAPMIŞ OLAN ÖĞRETMENLERİN BÜYÜK PAYI VAR.ONLARA MİNNETTARIM. SAYGILARIMI SUNAR