25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Kimseye verecek suyumuz yok!

ÇELİKHANLILAR DSİ'NİN ÇALIŞMASINI DURDURDU

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve çok sayıda vatandaş Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Mirsu Mevkiinde yürütülen içme suyu ishale hattı çalışmaların kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle, çalışmaları durdurdu.

Çelikhan ilçe sınırları içersinde bulunan Mirsu içme suyu kaynağından Adıyaman'a getirilen içme suyu ishale hattı çalışmaları DSİ ve Çelikhan halkını karşı karşıya getirdi. İş makinelerinin izinsiz çalıştığı iddiası üzerine, Çelikhanlılar çalışma yapılan bölgeye akın etti. DSİ ve firma yetkililerin çalışma izni olmadan Mirsu Mevkiinde çalıştığının öğrenilmesi üzerine Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora ve vatandaşlar çalışma yapılan alana gitti.

Belediye Başkanı Mehmet Bora, çalışma yürüten personelden çalışma izni istedi. Çalışma izni bulunmayan görevliler çalışma izninin olmadığını söyleyince, Çelikhanlılar çalışmanın durdurulmasını istedi. Bunun üzerine görevliler çalışmayı durdurdu.

Belediye Başkanı Mehmet Bora, iş makinelerinin hemen bölgeyi terk etmesini isteyerek, "Çalışmalar hemen durdurulacak ve Mirsu mevkiinde şimdiye kadar yapılan kanal ve diğer kısımların üzeri kapatılarak eski haline getirilecek. Bu bölgede çok tahribat yapmışınız. Çalışma izninizin olmadığını söylüyorsunuz. Çalışmayı durdurarak tepkimize dile getiriyoruz. Bu işin muhatabı kimse o gelsin görüşelim bizim kimseye verecek suyumuz yok" dedi.

Başkan Bora, Çelikhanlıları sakinleştirerek olaysız dağılmalarını sağlarken, jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

ÇELİKHANLILAR DSİ'NİN ÇALIŞMASINI DURDURDU
ÇELİKHANLILAR DSİ'NİN ÇALIŞMASINI DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:23:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 21:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?