18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Tütün hasadı sona erdi

Çelikhan'ın tek geçim kaynağı olan tütün de hasatlar sona erdi. Türkiye'nin en kaliteli tütünün yetiştiği Çelikhan'da bu yılki ürünler tarlalardan kaldırılıp kurutulmaya bırakıldı.

Bu yıl yüksek seviyede rekolte ile tütünler halkın yüzünü güldürecek gibi. Tek engel ise kötü niyetli tücarlar. Çünkü şimdiden Çelikhan sokaklarında cirit atmaya başladılar bile. Bunlar halkın emeği göz nuru olan ürünleri türlü hilelerle elerinden alıp sonrada iflas etim oyunuyla halkkın iyi niyetini suistimal edip aldıkları ürün karşılığını ya vermeyip yada yılarca o parayı pul edip öyle verenlerdir. Halkımızın bunların önünü kesmeleri için yapacakları tek şey ise elerindeki ürünleri nakit karşılığında vermeleri . Aksi takdirde bu tür insanlar pirim tanımış olurlar.

Mahmut Dağdeviren-Çelikhan-Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 17:48:18
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şireci IP: 85.108.248.xxx Tarih : 3.01.2006 17:45:08
sayın mahmut dagdeviren lütfen yazımı okuyup bu kardesdinizin tavsiyesine uyapak muhabirligi bırakın eger o tüccarlar işi biliyor olsalar simdi siz mahkemelik olurdunuz tavsiye ediyorum kuaförlük yapın makas tutan el kalem tutmaz Bİ ATA SÖZÜMÜZ VAR EKMEGİ EKMEKCİYE VER ÜZERİNEDE ON EKMEK VER işi bilene bırakınız