18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Tütüncülerin sözleşmesi iptal edildi

Çelikhan’da tütün üreticilerinin tütünlerinin bir çoğunun su çürüğü nedeniyle kota sözleşmelerinin iptal edilmesi Çelikhanlı çiftçileri kara kara düşündürüyor. TEKEL tarafından 2004 yılında Çelikhan İlçesi’nde bin 141 kişi ile tütün kota sözleşmesi imzalandığı; fakat 2005 yılında sadece 218 üreticiyle sözleşme yapıldığı açıklandı. 2005 yılında 923 sözleşmenin iptal edilmesine Çelikhanlı muhtarlar tepki gösterdi.

Çelikhan Cami Mahalle Muhtarı Abubekir Topcu, Çelikhan’da 20 bin dekar tarım arazisi olduğunu belirterek, "Bu tarım arazilerinde tütün yetiştiriciliği yapıyorduk. Fakat tütüne getirilen kotayla birlikte arazilerimizi ekemez olduk. Arazilerin az kısmına ektiğimiz tütünlerin sözleşmelerinin çoğu iptal edilince Çelikhanlı çiftçi ortada kaldı. Yetkililerin iptal edilen sözleşmeleri yeniden gözden geçirmelerini ve bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.
Çelikhan Yunus Emre Mahalle Muhtarı Hamza Altındağ ise, çiftçilerin feryadına idarecilerin kulak tıkamaması gerektiğini ve Çelikhanlı çiftçinin gerçekten mağdur duruma düştüğünü ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 20:49:29
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 13:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat BALTACI IP: 194.27.49.xxx Tarih : 2.06.2005 13:47:59
Batının modernlikten post modernliğe geçtiği bir yerde biz hala ufak sorunlarla uğraşıyoruz,yerimizde sayıyoruz,bırakın çözümler üretmeyi mevcut olan düzene bile tahammül edemiyoruz.Bu kadar kaliteli tütünün yetiştiği çelikhan da yetkililerin yeterince ilgi göstermemeleri ve geri adım atmaları ne kadar üzücü değil mi?Halbu ki bunu değerlendirmeleri gerekirken sistem tam tersine işliyor, sistem sadece teoride kalıyor pratik hayata bir türlü uygulanamıyor bu da sistemin içe işlemesine ve halkın mağdur durumda kalmasına neden oluyor.Dileğim ileri gelenlerimizin Çelikhan için bu kadar hassas olan bir konuyu göz ardı etmemeleri...ve bu konu da gerekenin yapılmasıdır.ELİNİZDEN GELENİ YAPMANIZI DİLİYORUM.