23
Mayıs
2024
Perşembe
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Yaylada mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı

Çelikhan İlçesi Çampınar yaylasında kar nedeniyle mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı. Gece yağan şiddetli kar nedeniyle yaylada hayvan otlatan 25 kişilik grubun yaylada mahsur kaldığı haberleri üzerine Adıyaman Valiliği harekete geçti.

Adıyaman’da jandarma ve koruculardan oluşan kurtarma timi, Çat Barajı’na kadar araçlarla giderek barajdan teknelerle Gölbağı köyüne ulaştı. Kurtarma timi buradan 10 kilometrelik mesafede bulunan Çampınar yaylasına karlar içersinde yürüyerek, 5 saat sonra mahsur kalanlara ulaştı.

Yaylada mahsur kalanları daha güvenli bir bölgeye indiren kurtarma timi, hasta olduğu belirlenen Hanım Şahin ve eşi Hasan Şahin’i Gölbağı köyüne getirdi. Gece yakalandıkları kar ve tipi sebebiyle hastalanan Hanım Şahin ile eşi Hasan Şahin burada tekneye konularak Çelikhan Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Hanım Şahin’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hanım Şahin’in eşi Hasan Şahin, yaylada mahsur kaldıkları için korktuklarını fakat jandarmanın en kısa zamanda gelerek kendilerini kurtardığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?