22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Yazılanlar doğru mu?

Geçen gün yerel gazetenin birinde çıkan “İzci Köylüleri Vali ve Siyasetçilere Ateş püskürüyor” haberine karşılık, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Atmaca ve İl Genel meclisi Üyesi Hanifi Kan konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda olayın gerçeği yansıtmadığı, yazıların doğru olmadıklarını söylediler.


Çelikhan AKP teşkilatı,22 Temmuz 2007 genel seçimlerde sandık başına gitmeyen İzci köyü sakinlerinin yerel gazetenin birinde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını söylediler.

Konuyla ilgili gazetemize şu açıklamada bulundular;”İzci Köyüne yapılanlar Adıyaman bölgesinde hiçbir köye yapılmamıştır. KÖYDES Programında olmadığı halde Çelikhan Kaymakamlığının 2006 yılı bütçesinden ihale ettiği işlerde geriye kalan paranın 1.2 triliyon bu köyünde içinde bulunduğu Karagöl, izci, Karaçayır, Mutlu Yeşilyayla Çelikhan hattı tekrar değiştirilerek yeni yol yapılmıştır.2007 yılında bu yol KÖYDES programına alınarak 1.6 triliyon’a ihale edilmiş olup,12 menfez,1 büyük köprü ve üst stabilizesinin yapımı devam etmektedir. İzci köyü sulama suyu havuzu için gerekli demiz çimento yardımı yapılmıştır. İzci Köyü Okulu içme suyu için yol yapılarak içme suyu boruları döşenmiş ve okula su verilmiştir. Bu çalışmalar için İl genel meclisi üyeleriyle birlikte İlimiz Valisi Halil Işık, Çelikhan Kaymakamı Harun Başıbüyük, İl özel idaresi genel sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl genel meclisi Başkanı Celal Erkan ve AKP ilçe teşkilatı izci köyüne giderek Konuyla ilgili yerinde incelemeler yapılmıştır.


İzci köyüne tahmini 2 km mesafede bulunan ve saniyede 8 litre suyu olan kaynağın izci köyüne getirilmesi teklifi bizzat il özel idaresi genel sekreteri Ahmet Kırılmaz tarafından yapılmıştır. Ancak bu teklif izci Muhtarı ve izci sakinleri tarafından kabul edilmemiştir.

Bahsi geçen izci Köyü, Çelikhan kaymakamlığı, Çelikhan iktidar mensubu siyasetçileri, Adıyaman milletvekilleri KÖYDES programını beklemeden 2005 yılında bu köyün su meselesini her platformda işlemiş, gerekli çalışmalar yapılarak 255 milyar izci köyü içme suyu projesi için harcanmıştır. Ancak köyün civar köylülerle uyuşmaması ve birbirlerini sürekli suçlamaları işi hem geciktirmiş hemde çıkmaza sokmuştur. Ben kendim şahsım olarak Çelikhan kaymakamlığı nezdinde Adıyaman Valiliği il özel idaresine girişimlerde bulunmuş ilgililerin hepsinin de bu konuya gerekli hassasiyeti göstermişlerdir.

Konusu geçen köyün ve civar köylerinin muhtarları ve köylüleriyle birlikte Sayın valimiz başta olmak üzere İlimiz Milletvekilleri Mehmet özyol,Faruk Ünsal, il özel idaresi genel sekreteri Ahmet Kırılmaz,Her iki ilçenin(Çelikhan,Sincik) il genel meclisi üyeleri,Her iki ilçenin AKP teşkilat üyeleriyle Sincikte toplantı yapılmıştır.Maalesef konuyla ilgili bu toplantıda sonuç alınamamıştır.

çelikhan.net
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?