18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇELİKHAN - ADIYAMAN

Zamansız kar yaşamı felç etti

Çelikhan'da dün geceden beri aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Campınar yaylasında bin küçükbaş hayvanın telef olduğu ve 20 kişinin yaylada mahsur kaldığı bildirildi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan yaptığı açıklamada, Çelikhan ilçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını belirterek, "Dün geceden beri yağan kar nedeniyle yüksek yaylalar karın etkisi altında.

Malatya’da oturan ve yaz olması nedeniyle hayvanlarını otlatmak için Çelikhan İlçesi’nin Campınar yaylasına gelen 20 kişilik bir aile, kar nedeniyle mahsur kaldı. Muhtardan aldığım bilgiye göre, yaklaşık bin hayvan kar ve soğuk nedeniyle telef oldu ve 20 kişi burada mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilere ulaşmak için jandarma ve köy korucularından oluşturulan bir tim bölgeye doğru ilerlemeye çalışıyor. Kurtarma timi barajı tekneyle aşarak oradan 15-20 kilometre yürüyecek. Yaylaya ulaşım zor olduğu için 2. Ordu Komutanlığı’ndan helikopter talebinde bulunduk. Hava muhalefeti olmazsa helikopterle bu insanlara ulaşılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:30:28
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?