22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuk okuma odası

Gıda firması Frito Lay ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi tarafından Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde yaptırılan Çocuk Okuma Odası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Çocuk Okuma Odası açılış törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, AK Parti Milletvekilleri Hüsrev Kutlu ve Mahmut Göksu, Frito Lay Genel Müdürü Fahhan Özçelik, GAP Bölge Müdürü Rafet Yılmazoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Frito Lay Genel Müdürü Fahhan Özçelik, çocuklara hizmet vermenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "2003 yılında GAP yöneticileriyle beraber başlatmış olduğumuz okuma odaları projesinin ilk 3 yılında Batman ve Nusaybin'de okuma odalarımızın açılışlarını gerçekleştirdik. Şimdi de Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde açıyoruz. Burada okuma odaları yapılmasının en önemli yanı çocuklarımızın ruhsal zihinsel ve duygusal gelişimlerine destek vermektir. Yapılan okuma odaları sayesinde çocukların yaşam kalitelerini artırarak, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. GAP İdaresi'nin de bize böyle bir olanak sağlaması büyük bir lütuftur ve bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bu odaların daimi yapılması en önemli amaçlarımızdandır. Bundan sonrada bu gibi çalışmalara imza atarak çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaya çalışacağız"dedi.

Vali Halil Işık ise, bölge nüfusunun önemli bir bölümünün çocuklardan oluştuğunu ifade ederek, "Frito Lay ve GAP İdaresi'nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu bu hizmet gerçekten çok anlamlıdır. Bölgede çocuk nüfusu yaklaşık yüzde 41 oranındadır. Bununla birlikte ailelerin ekonomik anlamda durumları iç açıcı olmadığı gibi, çocukların yetişmesinde de bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Ancak bu tür projelerle çocuklarımıza destek verilmesi çok güzel bir olaydır. Çocukların yetişmesinde sadece ailelerine görev düşmemektedir. Gerek devletimiz, gerekse de sivil toplum örgütlerimiz tarafından desteklenecek çocuklarımız geleceğe daha iyi bakacaktır"diye konuştu.
Davetliler, tören konuşmalarının ardından açılan Çocuk Okuma Odaları'nı gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 17:23:24
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 19:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?