18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Vali izdihamı

Adıyaman Valisi Halil Işık ve beraberindeki heyet, çeşitli açılışlara katılmak üzere gittikleri Gölbaşı İlçesi'nde köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşınca zor anlar yaşadı.

Düzenlenen törenlere Adıyaman Valisi Halil Işık, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun yanı sıra çok sayıda daire müdürü ve vatandaş katıldı. İlk olarak Gölbaşı Gölü çevre düzenlemesi çalışmaları temel atma törenini gerçekleştiren Vali Halil Işık ve beraberindeki heyet, daha sonra Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Haydarlı Köyü içme suyu, Aşağı Nasırlı Köyü'nün 5 km'lik asfalt yolu, Küçük Ören Köyü ve Kösüklü Köyü'nün 2 km'lik asfalt yolu, Aşağı Nasırlı Köyü-suvarlı yol ayırımı asfalt yolu ve son olarak da Savran Köyü içme suyunun açılışını yaptı.

Gittiği bütün köylerde büyük ilgiyle karşılanan heyet, Savran Köyü'nde vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. 500 metrelik kuyruk oluşturan köylüler, valinin elini sıkmak için adeta birbiriyle yarıştı. Yaklaşık bin kişinin karşıladığı karşılama töreninde Işık, bütün köylülerle tek tek tokalaştı. Tokalaşmalar sırasında yorulan vali, selamlamayı kesmeden tokalaşma törenini bitirdi. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan heyetin ilgiden memnun olduğu gözlendi.

Işık, Savran Köyü içme suyunun açılışında yaptığı konuşmada kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Bugün Savran Köyümüzün içme suyu heyecanını sizlerle paylaşmak adına buradayız. Savran Köyümüz Gölbaşı'nın en büyük köylerinden. Buradaki içme suyu sorunun çözebilmek amacıyla valilik olarak girişimlerde bulunduk. Özellikle keşif bedeli 121 milyar tutan ve 5 bin 500 metre ishale hattı bulunan bu içme suyu tesislerini tamamlamak suretiyle Savran halkımızın hizmetine sunduk. Gerek devletimizin gerekse hükümetimizin 2007 yılına kadar ülkemizdeki tüm yerleşim birimlerinin yol ve içme suyu sorunlarının çözümü konusunda projeleri var. Bunlardan bir tanesi de KÖYDES'tir. İl Özel İdare imkanlarımızla gerekse KÖYDES projeleri kapsamında bize tanınan imkanlarla ilimizdeki yerleşim birimlerinin yol ve su sorunlarını çözme gayretindeyiz. Devlet millet el ele bugün bu hizmeti Savran halkının hizmetine açıyoruz" dedi.

Işık, 2007 yılına kadar KÖYDES projeleri kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'ın kırsal kesimde de susuz ve yolsuz köy kalmayacağını altını çizdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 18:05:20
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 12:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?