24
Mayıs
2024
Cuma
KAHTA - ADIYAMAN

2 bin yıllık horoskop için izin bekleniyor

Kahta'da bulunan Nemrut Dağı’ndaki 2 bin yıllık Aslan Horoskopu ile birlikte 4 adet Dexiosis kabartma tabletlerinin retorasyonu için izin bekleniyor.

Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınacak izinle, Nemrut Dağı’ndaki restorasyon çalışmalarının devam edebileceğini söyledi. Kaymakam Canbolat, "Nemrut Dağı doğu terasında bulunan 1.75x2.40 metre boyunda ve 0.47 kalınlığında sağa doğru yürüyen Aslan Horoskop’u dünyanın en eski horoskopudur. Horoskop arada geçen binlerce yılın ardından sert hava koşulları sebebiyle çok büyük tahribat görmüş. Bu nedenle zirvede geçici laboratuarında bu büyük tarihi eserin koruma altına alınması düşünülüyor. Eski yerine konulan horoskopun tekrar restorasyon evinde taşınması ve bakımı yapıldıktan sonra kaidesine göre oturtulması ancak Kültür Bakanlığı’nın izniyle yapılacak restorasyon ile gerçekleşir "dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 13:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Talha Güney IP: 81.214.224.xxx Tarih : 3.06.2005 23:59:11
Göreve başladığı günden buyana KAHTA İlçesine yaptığı icraatlarıyla tanınan Kahta kaymakamı Yakup Canbolat'a ok tesekkür ediyorum.Kendisini basın dan takip edebiliryoruz. Ve kendisini çok ama çok taktir ediyoruz. Kendisini vatanına ve milletine adamış böyle bir devlet adamı daha nice hizmetlere imza atacak bunuda biliyoruz. Kahtalılar adına kaymakamımızdan bu tarihi değerlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz.ve kendisini seviyoruz.Bunu bilmesini istiyoruz.Allah senin gibi devlet adamlarını başımızdan eksik etmesin. ahmet'in ikiz kardeşi TALHA dan sevgilerle