18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Adıyaman-Kahta yolu mahkemelik

ADIYAMAN-KAHTA KARAYOLU MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Kahta Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Turanlı, Adıyaman Kahta arasında ticari taşımacılık yapan kooperatiflerin sürücülerinin, araçlarına yolun verdiği zarardan dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Adıyaman-Kahta karayolu üzerinde yıllardır devam bölünmüş yol çalışmalarının zamanında bitirilememesi nedeniyle, araçlarının zarar gördüğünü belirten sürücüler yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacak. Kahta Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Turanlı, yolun bozuk olmasından dolayı sürücülerin her ay en az bin TL maddi zararının olduğunu kaydederek, siyasilerin Adıyaman-Kahta karayolunun yapımı konusunda yeterince ilgilenmediğini iddia etti.

Turanlı, "Yolda yıllardır süren çalışmalar nedeniyle her gün gidiş geliş yapan ticari minibüs, otobüs ve otomobillerin aksamları bozuldu. Çeşitli kazalara da neden olan karayolunun hizmet yolu olmasını beklerken sürücüler için çile yolu oldu. Araçlarda meydana gelen maddi hasar nedeniyle kooperatiflerle birlikte Karayolları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Sürücülerin zararlarının karşılanmasını talep edeceğiz" dedi.

Bu yolun Kahta, Gerger, Sincik, Samsat, Siverek ve havaalanı yolu olduğunu belirten Turanlı, "Her gün günlerce araç bu yolu kullanıyor. Yazık değimli bu araçlara? Araçlar sürekli hasar görüyor. Yetkililerle defalarca görüştük fakat bir türlü yolun tamamlanmasını sağlayamadılar. İki yıl önce bitirilmesi gereken yol hala bitirilemedi" şeklinde konuştu.

ADIYAMAN-KAHTA KARAYOLU MAHKEMEYE TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 18:21:02
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?