15
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHTA - ADIYAMAN

Avrupalı okul ortakları Kahta'da

Kahta ilçesindeki Yahya Kemal İlköğretim Okulu'ndaki "Bilgi Sınırları Aşar" (Knowledge Breast Borderst) adlı proje kapsamında Polonya, İtalya, Romanya ve Ankara'dan gelen okul ortaklığı Proje temsilcilerinden oluşan heyet, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ı ziyaret etti.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ile görüşen Yahya Kemal İlköğretim Okulu (Knowledge Breast Borderst) "Bilgi Sınırları aşar" adlı Avrupalı Proje ortakları heyeti, Kahta'nın çok önemli bir tarihi hazineye sahip turistik kent, dünyanın sekizinci harikası olarak bilinen Nemrut Dağı'nın ise Türkiye için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdiler. Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Avrupalı ziyaretçilere belediye olarak yapıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında okul ortaklığı projesi için İtalya'dan gelen Annalisa Montis,Türkiye'ye ilk defa geldiğini ifade ederek, "Özellikle dünyanın sekizinci harikası Nemrut dağını çok merak ediyordum. Proje işleri bittikten sonra güneşin doğuşu ve batışını seyretmek için ortak ekibiyle birlikte mutlaka Nemrut Dağına çıkacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?