19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Bakan Özak Nemrut'a tırmandı

BAKAN ÖZAK, NEMRUT DAĞI ZİRVESİNE TIRMANDI

Spordan Sorumlu Devlet bakanı Faruk Nafiz Özak, Nemrut Dağı zirvesine tırmandı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile birlikte 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanan Bakan Faruk Nafiz Özak, burada karşılaştığı yapancı turistlerle sohbet etti. Daha sonra devasa heykellerin yanında hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Faruk Nafiz Özak, Türkiye'nin turizmde çok önemli yerlere geldiğini vurguladı.

Bakan Faruk Nafiz Özak'ın Nemrut Dağı zirvesine tırmanmasına Çocuklar Duymasın adlı dizinin Oyuncusu Süleyman Yağcı (Fıs fıs İsmail) ve Varmısın Yokmusun adlı yarışmanın yarışmacılarından Kemal Özcanlı da katıldı.

Doğu ve batı terasındaki heykeller hakkında bilgi alan Bakan Özak, Türkiye'nin daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Özak, "Türkiye açık hava müzesi; Adıyaman'da bunlardan birisidir. Turizmde büyük hamleler yaptık fakat daha fazla tanıtım yapmamız lazım. Güneş, deniz, tabiat, kültür, tarih gibi çeşitli turizmimiz var. Her türlü medeniyetlerin gelip geçtiği topraklarda yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu tarihi bu kültürü tüm dünyaya anlatmamız lazım" dedi.

Bakan Özak Nemrut Dağı zirvesine yaptığı ziyaretin ardından Kahta Belediyesi'ni ziyaret ederek belediyenin yeni hizmet binasını gezdi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'dan hizmetler hakkında bilgi alan Bakan Özak, daha sonra Adıyaman'a döndü.

BAKAN ÖZAK, NEMRUT DAĞI ZİRVESİNE TIRMANDI
BAKAN ÖZAK, NEMRUT DAĞI ZİRVESİNE TIRMANDI
BAKAN ÖZAK, NEMRUT DAĞI ZİRVESİNE TIRMANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 18:05:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?