19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Belediye başkanının elektriği kesildi

Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ın, Cumhuriyet Mahallesi'nde oturduğu evin elektrikleri TEDAŞ tarafından kesildi. 

Kahta İlçesinde TEDAŞ'ın elektrik borcu olan vatandaşlara uyguladığı elektrik kesme girişimleri Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ı da karanlıkta bıraktı. 

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün Kahta Belediyesi tarafından belediye hoparlörlerinde, belediyenin Ramazan ayı boyunca fakir ve yardıma muhtaç kişilere bedava ekmek dağıtacağı anonsu yapılması üzerine, TEDAŞ görevlileri geçmiş dönemlere ait yaklaşık 26 bin YTL borcu olan Kahta Belediyesi Halk Ekmek Fırını'na gelerek fırının elektriğini kesti. TEDAŞ daha sonra, 84 YTL 68 YKr birikmiş elektrik borcu olan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde oturduğu evin elektriğini de kesti. 

Konu hakkında Cumhuriyet Mahallesi'nde oturduğu evde mum ışığında basın açıklaması yapan, Başkan Toprak, "Halk Ekmek Fabrikası'nın önceki belediye dönemlerine ait birikmiş 26 bin YTL borcu olduğu gerekçesiyle elektriği kesildi" dedi. 

Kendi evinin elektriğinin de birikmiş olan fatura borcu nedeniyle kesildiğini aktaran Toprak, "TEDAŞ önce bizi uyarıp, faturaların ödenmediğine dair yazılı bir belge vermeliydi" şeklinde kendini savundu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 18:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?