24
Mayıs
2024
Cuma
KAHTA - ADIYAMAN

Bu tabela Nemrut'a yakışmıyor

NEMRUT DAĞI'NA YAKIŞMAYAN BİLGİLENDİRME TABELASI

Dünya'nın 8. Harikası Nemrut Dağı tümülüsünde teneke parçası üzerine elle yazılan yönlendirme ve bilgilendirme tabelası büyük tepki topluyor.

UNESCO tarafından Korunması Gereken Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda ki teneke üzerine el yazısı ile yazılan yönlendirme ve bilgilendirme tabelası görenleri şaşırtıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı zirvesindeki el yazısıyla gelişi güzel yazılan tabelalar, turistler kadar Adıyamanlıları da rahatsız ediyor.

Nemrut Dağı gibi önemli bir tarihi zenginliğe yakışmayan tabelalar olduğunu belirten ziyaretçiler, yetkililerin bunu düzeltmesi gerektiğini ifade ediyor.

Adıyamanlı vatandaşlar ise, dünyaya mal olmuş tarihi bir yapıya sıradan bir tabela yapılmasına anlam veremediklerini kaydederek, turist sayısını bu şekildeki uygulamalarla arttırılamayacağını belirttiler.

Üst düzey kişilerin de sık sık ziyaret ettiği Nemrut Dağı'nda ki bu çirkin görüntü, yabancı turistlerin de dikkatinden kaçmıyor.

NEMRUT DAĞI'NA YAKIŞMAYAN BİLGİLENDİRME TABELASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 11:39:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 12:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?