23
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Diyaliz cihazı hizmete girdi

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Devlet Hastanesi’ne hediye edilen diyaliz cihazı törenle hizmete girdi.
Kahta Devlet Hastanesi ek binasında düzenlenen törene, Vali Hikmet Tan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, Belediye Başkanvekili Abdulkadir Aydın ve diyaliz makinesini hediye eden Kahtalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Halit Aslan katıldı.

Kahta’da birçok diyaliz hastası olduğunu ve diyaliz ünitesinin yetersiz olmasından dolayı diyaliz makinesi aldıklarını ifade eden Halit Aslan, "İlçemizdeki hastalara hizmet vermesi için İstanbul’da yaşayan Kahtalılar olarak, piyasa değeri 30 bin YTL olan bir diyaliz makinesi aldık. Bu makinenin ilçemiz Devlet Hastanesi’ne kurulmasıyla birlikte daha fazla hasta diyalize girebilecek.

Kahta’da oturan birçok diyaliz hastası, diyaliz makinesine gitmek için Adıyaman Devlet Hastanesi’ne gelmekten kurtulacak. Umarım bu davranışımız diğer dernek ve vakıflara da örnek olur" dedi.

Kahta Devlet Hastanesi’nde bulunan 3 diyaliz cihazının hastalar için yetersiz olduğunu ifade eden Kaymakam Yakup Canbolat, bağış sayesinde diyaliz cihazlarının daha çok fayda sağlayacağını belirterek, "Hastanemizde diyaliz cihazlarımızın sayısı dörde ulaştı.

Bünyemizdeki Özel idare Müdürlüğü tarafından önümüzdeki tarihlerde 2 diyaliz cihazı için daha ihale yoluyla alınacak. Bundan böyle hastanemiz diyaliz hastalarına daha fazla hizmet verebilecek" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, bu yardımlaşmanın diğer dernek yöneticilerine örnek olacağını belirterek, Adıyaman dışında yaşayan Adıyamanlılar’ın kurduğu derneklerle temas halinde olduklarını ifade etti. Vali Tan, "Kahtalılar Derneği bize bir diyaliz makinesi alacaklarını söyledi ve bu sözlerini yerine getirdi. Kendilerini kutluyorum. Bundan sonra Adıyaman ve ilçelerinin değişik derneklerinden bu gibi yardımların devamını diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:43:59
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 12:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?