17
Mayıs
2024
Cuma
KAHTA - ADIYAMAN

Doktor sorununa rotasyon çözümü

Adıyaman’ın Kahta İlçesi Devlet Hastanesi’ne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından rotasyonla gönderilen dahiliye doktorları göreve başladı.


Kahta Devlet Hastanesi’nde görevli dahiliye uzmanı Dr. Y. Furkan Çağın’ın istifası üzerine boşalan göreve Sağlık Bakanlığı tarafından yeni atama yapılmaması nedeniyle vatandaşlar, yaklaşık 3 ay boyunca tedavi için Adıyaman ve diğer illere gidiyorlardı. İl Sağlık Müdürlüğü, bu sorunu gidermek için Adıyaman Devlet Hastanesi’nde görev yapan 4 dahiliye uzman doktoru rotasyon uygulamasıyla Kahta Devlet Hastanesi’nde görevlendirdi. Doktorlar, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Kahta Devlet Hastanesi’nin dahiliye bölümüne gelen hastaları muayene etmeye başladı.


Adıyaman Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Handan Yücetürk, diğer meslektaşları gibi haftada bir gün Kahta İlçesi’ne gelerek dahiliye bölümünde günde yaklaşık 40 hasta muayene ediyor. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, Adıyaman’da görevli 4 doktordan en az bir doktorun Kahta Devlet Hastanesi’ne kalıcı olarak atanmasını istediler.


Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat ise Kahta ve çevre ilçeler Samsat, Gerger ve Sincik’te yaşayan vatandaşların çektiği sıkıntılara son vermek amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Hastanemizde tedavi olmaya gelen vatandaşlarımız bundan böyle sıkıntı yaşamayacak. Kısa bir süre için Sağlık Müdürlüğü tarafından bize destek amaçlı dahiliye hizmeti verecek doktorlar görevlendirildi. Geçici olarak yapılan bu uygulama en kısa sürede yeni atanacak olan dahiliye uzman doktorlarımızla son bulacaktır" diye konuştu.

Kahta-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?