25
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

DP'ye 'evet' teşekkürü

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN DP'YE 'EVET' TEŞEKKÜRÜ

AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıklayan Demokrat Parti Eski İlçe Başkanı Ömer Yılancı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın daha önce referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayan Demokrat Parti Kahta İlçe Teşkilatı ve partinin eski İlçe Başkanı Ömer Yılancı'yı ziyaret ederek teşekkür etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı'nın birlikte gerçekleştirdiği ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden Ömer Yılancı, anayasa değişikliğini partiler üstü düşündükleri için 'Evet' oyu kullanacaklarını yineledi.

Yılancı, "Darbelerden en çok çeken parti Demokrat Partidir. Fakat partini genel merkezi bundan ders çıkarmadığı için referandumda 'Hayır' oyu kullanacaklarını ifade ediyorlar. Biz asla bu düşünceyi savunmuyoruz. Darbelerle genel başkanı idam edilen bir parti bu gün asla darbe anayasasının yanında olamaz. Eğer böyle bir tavır sergileniyorsa biz de buna karşı tepkimizi en ağır şekilde koyar ve halkımızın yanında siyaset yaparız" dedi.

Demokrat Parti ve Ömer Yılancı'nın referandumda 'Evet' oyu kullanmayı düşünerek aslında çok olumlu bir adım attıklarını söyleyen Aydın, "Referandumu milletin anayasasında yapılacak düzenlemenin halk oylaması olarak düşünmek gerekiyor. Oradan çıkacak evet oyu sadece AK Parti'yi değil herkesi ilgilendiriyor. Tarihte bu kadar önemli olan ve gelecekte de iftiharla bahsedilecek bu referandumda evet oyu kullanacakların vicdanları rahat olacak fakat hayır oyu kullanacakların vicdanları ise rahat olamayacaktır.

Halk oylamasına siyasi bir bakış açısıyla yaklaşıp muhalefet yapanların sonu eminim ki hüsranla sonuçlanacaktır. Bununla da kalmayacak hayatları boyunca bu referandumda neden evet oyu kullanmadıklarının hesabını çocuklarına ve torunlarına vereceklerdir. Kahta'da olduğu gibi birçok yerde siyasi parti teşkilatları genel merkezlerinin aksine referandumda evet oyu kullanacaklar. Bu düşünüldüğünde bile genel merkezlerin tabanını nasıl bir hiç olarak gördüğü daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 16:36:01
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?