22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHTA - ADIYAMAN

Emniyetten öğrencilere seminer

Kahta İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine trafik, uyuşturucu maddeler ve terörle mücadele konularında eğitim verildi. 

İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı ile öğrencilerin izlediği seminerde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Enver Soylu, Terörle Mücadele Amiri Emin Saykal, Asayiş Şubesi Büro Amiri Selahattin Polat birer konuşma yaptı. 

Kahta İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Saygılı, özellikle trafik kurallarının okullarda en iyi şekilde öğretilmesi gerektiğini kaydederek, "Her yıl binlerce insanı kurban verdiğimiz trafik canavarına, terör olaylarına ve uyuşturucu bağımlılığına ancak eğitimle son verebiliriz. Eğitim çalışmalarında öğrencilere okul ve yaya geçitlerinden karşıdan karşıya geçişte dikkat edilecek hususları, trafik işaretlerinin tanıtımı ve hareket tarzı, kaldırım olmayan yolda ve gece yürürken dikkat edilecek kuralları anlatıyoruz. Türkiye'de trafik kazalarının yüzde 95'inin sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Kazalara sebebiyette insan unsurunun bu kadar yüksek olduğu bir başka ülke yoktur. Ülkemizde insanın en kutsal değeri olan yaşama hakkı sorumsuz insanlar tarafından trafik kazalarında yok ediliyor. Trafik konusunda 2000 yılından bu yana eğitim vermeye devam ediyoruz. Bunun yanında Milli Eğitim Müdürlüğü , sosyolog ve psikolog desteğiyle toplum destekli polislik hizmetleri, asayiş, trafik, terör ve uyuşturucu konularında hazırlanan müfredatın yaş grupları ve algılama yeteneklerine göre anlatılmasını sağlıyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 12:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?