23
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

'Ermeni soykırımı iddiaları siyasidir'

Kahta'da Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili konferans düzenledi.Konferansta tarih öğretmeni Selda Maraş, sözde Ermeni soykırımının bir uydurmaca olduğunu belirtti.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Salonu’nda yapılan konferansa, Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Emniyet Müdürü Osman Metli, Sağlık Grup Başkanı Dr. Hüseyin Ağaoğlu, AKP İlçe Başkanı Sadık Turanlı ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ile kurum amirleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kahta YİBO Salonu’nda düzenlenen, ’Ermeni Tehciri ve Günümüze Yansıyan Sorunları’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kahta Lisesi Tarih öğretmenlerinden Selda Maraş ve Emin Doğru, son günlerde kamuoyunu meşgul eden sözde Ermeni soykırımı konusunda tarihi bilgiler verdi.

Tarih öğretmeni Selda Maraş, dünya tarihine bakıldığında, Türkiye’nin yaptığı tehciri yapan birçok devlet olduğunu, ancak hiçbirinin konuşulmadığını ifade ederek, sadece Türkiye’ye bu konuda yüklenilmesinin siyasi ve ideolojik sebepleri olduğunu belirtti. Selda Maraş, ABD Başkanı Bush’un konuşmasında ’soykırım’ sözcüğünü kullanmamasının ise, menfaat ilişkileriyle bağlantılı olduğunu kaydetti.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan da, "Tarihte olmamış bir şeyi, Türkiye aleyhine yakıştırıp olmuş gibi göstererek gündem değiştirmek isteyenler, bunu çok iyi bilmelidirler ki olay, tam tersine olmuştur. En büyük işkence Ermeniler tarafından Müslüman halka yapılmıştır. Bize dönük soykırım iddiaları aslında birer yargısız infazdır. Bu yolda alınan kararların hepsi siyasi ve ideolojiktir" ifadelerine kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 10:44:26
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 18:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MENNAN ULU IP: 81.213.208.xxx Tarih : 27.03.2007 17:56:07
ben antep ten nurdağdan mennan 15 yasındayım aslanlı i.ö.o. okuyorum SOYKIRIMA GELİNCE BEN CE YALANDIR İSPATLAYADA BİLİRİM BURDAN YETKİLİLERE SESLENİYORUM TÜRKİYEYİ SATMAYIN BU KADAR MI SEHİT VERDİK BİZLER TÜKRKİYEYİ SEVEREK BURAYA GELDİK BİZLER SİZİN GELECEĞİNİZ OLARAK TAN GENC BAKISA DA ÖNEM VERELİM LÜTFEN YETKİLİLER SİZ E SESLENİYORUM TÜRKİYE YYİ KORUYALIM SAHİP ÇIKALIM YOKSA SÖMÜRÜRLER ÜLKEMİZİ KENDİNİZ Eİİİİ BAKIN BYS