28
Mayıs
2024
Salı
KAHTA - ADIYAMAN

Fransız çift esnafla kahvaltı etti

turistAdıyaman'ın Kahta İlçesi'nde bulunan Nemrut Dağı'nı ziyarete gelen Fransız çift, sabahın erken saatlerinde çarşıda gezerken dükkanları önünde sofra kuran esnafla birlikte kahvaltı yaptı. 

Sabahın erken saatlerinde alışverişe çıkan Fransız matematik öğretmeni Grangere Pierre ile resim öğretmeni eşi Marie Theresa, dükkanları önünde sabah kahvaltısı yapan esnafları görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Eski Su kulesi caddesi üzerinde bulunan dükkanları önünde kahvaltı yapan Abdullah Atasoy ve oğlu Mustafa Atasoy, turistleri kahvaltıya davet etti. Sofrada bulunan pişmiş biber, tereyağı, köy peyniri, çökelek ve çayla kahvaltı yapan Fransız çift, farklı bir heyecan yaşadı. 

Resim öğretmeni Marie Theresa, ülkesine dönüğünde bu anı yağlı boya ile mutlaka tuvale yansıtmak istediğini ayrıca Güneydoğu insanının misafirperver olduğunu asla unutmayacaklarını söyledi. 

Grangere Pierre, eşi Marie Theresa ile Türkiye'ye ilk defa tatile geldiklerini, Antalya denizini ve sahildeki kumu geride bıraktıklarını belirterek, "Nemrut Dağı'ndaki devasa heykellerin eteğinde güneşin doğuşunu ve batışını büyük bir ihtişamla izledik ve anlatılması zor 2 bin 206 metredeki sekizinci harikanın gizemiyle büyülendik. Ben 62, eşim Marie Theresa ise 61 yaşında. Türkiye'ye geldik geleli insanların sıcaklığını hissetmeye başladık. Bu duygularla gördüğümüz güzellikler karşısında kendimizi genç hissetmeye başladık" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 14:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?