19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Gazeteciler kınamaya tepkili

Kahta Kaymakamlığı'nın resmi web sitesinde İnsan Hakları Kurulu tarafından basın mensuplarının kınanması üzerine, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti kınamaya tepki gösterdi. 

Kahta Kaymakamlığı resmi web sitesinde, "Mayıs ayı toplantısında kurul gündemine gelen ''Cumhuriyet YİBO pansiyonunda kalan öğrencilerin doymadıkları ve aşçı, hizmetli ve diğer personelin öğrencilere kötü muamelede bulundukları'' iddiaları ile ilgili olarak ilköğretim müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve soruşturmalar neticesinde hazırlanan raporların incelenmesi sonucu söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığının anlaşıldığı; bu iddiaları doğru, gerçek kabul ederek gazete haberi yapan basın yayın kuruluşlarının kınanması kararlaştırıldı" ifadelerinin yer almasından sonra Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti kınamaya tepki gösterdi. 

Resmi web sitesinde basın mensuplarının kınanması üzerine Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Zeki Dişkaya, bir basın açıklaması yaparak, "Kahta Kaymakamlığı'nın resmi web sitesinde yer alan İnsan Hakları Kurulu çalışmalarını anlatan bölümde; kurulun 2006/04 no ve 30.05.2006 tarihli kararında; Kahta Cumhuriyet YİBO'da öğrencilerin doymadıkları ve aşçı hizmetli ve diğer personelin öğrencilere kötü muamelede bulundukları yönünde kurul üyelerince beyanda bulunulmuştur. Basında çıkan haberler üzerine yetkililerce gerekli incelemeler başlatılmış ve kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılmıştır. Ancak Kahta Kaymakamımız'ın başkanlığını yaptığı İnsan Hakları Kurulu tarafından haberi yapan basın mensubu arkadaşlarımıza kınama yayınlamıştır. Buradan sayın kaymakama sesleniyoruz. Suçlu varsa tutanakları tutan kuruldur. Bu haberi web sayfasından yayınlayandır. Basından suçlu arıyorsanız, şahsınıza ve kurumunuza hakaret ve yalan haber varsa, belgesiyle bu haberi yapan gazetemizin bağlı bulunduğu kurum olan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'ne gönderirsiniz. Cemiyetimiz, üyesi olan gazeteciye gerekli cezayı verir. Böyle bir durum yoksa cemiyetimiz üyelerinin yanında durmayı da çok iyi bilir" şeklinde tepki gösterdi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 07:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?