23
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' başarıya ulaştı

Kahta'da "Haydi Kızlar Okula" Kampanyası çerçevesinde başlatılan çalışmalarda büyük başarı sağlandı.

Kahta Kaymakamlığı ile Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya sayesinde, 6-14 yaş arası toplam bin 187 kız öğrencinin yeniden eğitime kazandırıldığı bildirildi. 

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Kampanya İlçe Yürütme Kurulu'nun 8 ikna grubundan oluştuğunu belirterek, "Gruplar, 1 rehber öğretmen, 1 imam ve 1 muhtardan oluşuyor. Grup üyeleri, geçtiğimiz yıl Haziran ayında kampanya ile ilgili açılan seminere katılarak gerekli eğitimi aldılar. İlçe Yürütme Kurulu da 2004 Haziran, Eylül, Kasım ve Aralık aylarında okula gitmeyen kız çocukları için alan taraması yaptı. Bu çalışmalarda istenilenin üzerinde başarı sağlandı" dedi. 

Doğan, "İlçe genelinde yapılan alan taramasında, okula hiç gitmeyen 601 kız ve 293 erkek, toplam 894 eğitimsiz çocuk tespit edildi. Bunlardan 755'i okula kazandırıldı. Durmadan çalışacağız. İnanıyorum ki cehaletin belini kırmanın tek yolu okumaktır. Bu nedenle okuryazarı olmayan eğitimsiz hiçbir çocuk kalmayacaktır" diye konuştu.

Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, da bu çalışmalarda görev alan ikna ekibinin kısa zamanda çok güzel bir sonuç elde ettiğini belirtti. Canbolat, okur yazarı olmayan tek bir kişi dahi kalmayacak şekilde çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Ahmet Doğan - Kenthaber / Kahta
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 19:05:28
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 19:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?