24
Mayıs
2024
Cuma
KAHTA - ADIYAMAN

HEM kursiyer bekliyor

KAHTA HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSİYER BEKLİYOR

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kurs sezonu açıldı.

Kahta Halk Eğitim Merkezinde bu yıl El Sanatları, Makine Nakışları, Dekoratif Ev Tekstili ve Giyim gibi kurslar açıldı. Kurslar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlandı. Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında konfeksiyon, dikiş, nakış ve overlog makineleri de alınarak kurslarda eğitime sunuldu. Kurslarda eğitim gören kursiyerler hem bilgi ve becerilerini artırıyor hem de meslek sahibi olup iş yeri açabilecekleri seviyeye ulaşabiliyor. Bu sayede Kahta'daki işsizlik oranında azalma olması hedefleniyor.

Bilgi ve becerilerini artırmak, üretmek isteyen bütün bayanları kurslara davet eden Kahta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, "Kurslarımızda eğitim alan genç kursiyerlerimiz iş imkanı yakalayabilecekleri gibi, kendi evinde ailesini geçindirebilecek donanım yeterliliğine de sahip olabileceklerdir. Şu anda Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Türk Halk Oyunları, Katı ve Sıvı yakıt Ateşçiliği, İngilizce ve Resim Kursu kayıtlarımız devam etmektedir" dedi.

Talep olduğu takdirde farklı alanlarda yeni kursların da açılabileceğini ifade eden Güllü, bu kursların yıl boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAHTA HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSİYER BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:41:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 00:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?