18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Hemşehrilerden diyaliz makinesi

Merkezi İstanbul’da bulunan Kahtalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Kahta Devlet Hastanesi’ne bir diyaliz makinesi aldı.


Adıyaman Valisi Hikmet Tan’ı makamında ziyaret eden dernek üyeleri, Kahta’da birçok diyaliz hastası olduğunu ve diyaliz ünitesinin yetersiz olmasından dolayı diyaliz makinesi aldıklarını ifade etti.

Kahtalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Halit Aslan, "İlçemizdeki hastalara hizmet vermesi için İstanbul’da yaşayan Kahtalılar olarak, piyasa değeri 30 bin YTL olan bir diyaliz makinesi aldık.

Bu makinenin ilçemiz Devlet Hastanesi’ne kurulmasıyla birlikte daha fazla hasta diyalize girebilecek. Kahta’da oturan birçok diyaliz hastası, diyaliz makinesine gitmek için Adıyaman Devlet Hastanesi’ne gelmekten kurtulacak. Umarım bu davranışımız diğer dernek ve vakıflara da örnek olur" dedi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan ise, Adıyaman dışında yaşayan Adıyamanlılar’ın kurduğu derneklerle temas halinde olduklarını belirterek, "Kahtalılar Derneği bize bir diyaliz makinesi alacaklarını söyledi ve bu sözlerini yerine getirdi.

Kendilerini kutluyorum. Bu cihazın alınmasıyla daha çok hasta diyalize girebilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:36:18
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 15:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?