18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

İhmal soruşturması tamamlandı

MEDİNE MEMİ CİNAYETİNDE POLİSİN İHMALİ ARAŞTIRILIYOR

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde diri diri gömüldüğü ortaya çıkan Medine Memi cinayetinin ardından, olayda polisin ihmalinin olup olmadığı yönündeki soruşturma tamamlandı.

Dünya basınında geniş yer tutan cinayette polisin ihmalinin olup olmadığı araştırılıyor. Cinayet öncesinde, Medine Memi'nin dedesi Fethi Memi'den işkence gördüğü için polise 4 defa şikayette bulunduğu ve polisin ihmali olduğu yönündeki haberlerin ardından valilik soruşturma başlatmıştı. Vali Ramazan Sodan'ın talimatı üzerine Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, 'Medine Memi cinayetinde polisin ihmalinin olup olmadığını' araştırdı. İdari yönden yürütülen araştırma sonrasında fezleke bu hafta içersinde hazırlanacak. Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, polisin ihmalini araştırarak, gerekli incelemeyi tamamladı.

Yapılan araştırmada; Medine Memi'ye dedesi tarafından işkence edildiği yönündeki ihbarın polise 1 defa yapıldığı, bu ihbarın Medine Memi tarafından değil Diyarbakır'da yaşayan evli ablası tarafından bulunulduğu, polisin gerekli işlemleri yapmasının ardından konuyu savcılığa sevk ettiği ve işkence gören Medine Memi'nin savcılık kanalıyla dedenin kardeşine teslim edildiği öğrenildi.

Vali Ramazan Sodan, soruşturmanın basında çıkan haberler ve halkın kamu vicdanını rahatlatmak için başlatıldığını belirterek, "Kahta ilçesinde polisin Medine'ye sahip çıkmadığı, polisin muhbiri koruyamadığı, Medine'nin şikayetinin ardından baskın yapılsaydı ihbar yaptığının ortaya çıkmayacağı, polisin aileyi kıza düşman ettiği, bir yıl önce dedesinden şiddet gördüğü için şikayette bulunduğu iddiaları üzerine olayla ilgili olan polisler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Vali Yardımcımız Ümit Şeref Kayacan iddialarla ilgili araştırmasını tamamladı ve önümüzdeki günlerde fezlekesini yazacak. Haberlerde belirtildiği gibi polise 4 değil, 1 defa ihbarda bulunulmuş. Bu ihbarda da polis üzerine düşeni yapmıştır. Konuyla ilgili kaymakamlıkta ayrıca olayı soruşturuyor" dedi.

Vali Sodan, dede Fethi Memi'nin evinde polisin yaptığı aramada 1 adet av tüfeği, 1 adet otomatik tabanca ele geçirildiğini ve olayın yargıya intikal ettiğini belirtti. Sodan, dede Fethi Memi'nin bu olaydan dolayı adli makamlar tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve cezanın 5 bin TL para cezasına çevrildiğini kaydetti.

16 yaşındaki Medine Memi, başına sert bir cisimle vurularak bayıltıldıktan sonra evin arka bahçesinde bulunan kümesin içersine kazılan 2 metrelik çukura canlı canlı gömülmüş ve cinayet yaklaşık 45 gün sonra ihbar üzerine ortaya çıkmıştı.

Olayla ilgili baba Ayhan Memi ve dede Fethi Memi cinayet olayıyla ilgili tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

MEDİNE MEMİ CİNAYETİNDE POLİSİN İHMALİ ARAŞTIRILIYOR
MEDİNE MEMİ CİNAYETİNDE POLİSİN İHMALİ ARAŞTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 14:15:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 19:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?