23
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

İki saatlik işi günlerce yapmak zorunda kaldılar

Kahta'da bazı çiftçiler, ekonomik sıkıntılar nedeniyle biçer döver kiralayamadıklarından dolayı ürünlerini orakla toplamaya çalışıyor.

Buğdaya verilen 350 bin liralık fiyatın ve artı 30 bin liralık pirim uygulamasının yetersiz olduğunu belirten çiftçiler, ürünlerini biçer döverle değil ilkel yöntemlerle toplamaya çalışıyor. Biçer döverle 2 saate toplanacak buğday tarlasında çiftçiler günlerce çalışarak ekinlerini topluyor.

Hasan Basri Güven isimli çiftçi, hasat döneminin gelmesiyle birlikte buğdaylarını tarladan toplamak zorunda olduklarını; ancak biçer döver parası bulamadıkları için ilkel yöntemlerle toplamaya çalıştıklarını söyledi. Buğday fiyatlarının düşük ve masrafların yüksek olduğunu belirten Güven, "Buğdaylarımızı yetiştirmek için fazlasıyla borçlanarak hasat dönemini bekledik. Ancak buğday fiyatları açıklandığı zaman hepimiz büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Masraflarını kurtarmayan buğdaylarımızı biçer döver parası bulamadığımız için kendi ilkel yöntemlerimiz olan oraklarla toplamaya çalışıyoruz. Bir kaç saate yapılacak işi para bulamadığımız için günlerce uğraşarak kendimiz yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 13:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?