24
Mayıs
2024
Cuma
KAHTA - ADIYAMAN

Kahta sporla tanıştı

Kahta'da Sporla Tanış Projesi kapsamında ilçe şampiyonaları müsabakaları yapılıyor.

Kahta Kaymakamlığı ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sporla Tanış" projesinin birinci etabı olarak Haziran 2004 tarihinde basketbol, hentbol, voleybol ve karate branşlarında açılan kurslara 416 sporcu kayıt yaptırırken bu sayının 2005 yılı Mart ayına kadar yeni kayıt yaptıranlarla birlikte 480’e ulaştığı bildirildi.

İlçe merkezinde yapılan spor faaliyetleri hakkında açıklama yapan Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, "Haziran 2004’te başlayan ’Sporla Tanış’ projesinin meyvelerini vermeye başladı. Yaz tatili dönemlerinde dört branşta 416 sporcu sportif eğitim alırken bu rakamlar hızla artıyor" dedi.

Basketbol, hentbol, voleybol branşlarında ’Sporla Tanış’ projesinin ikinci etabı başlatıldığından bu yana olumlu sonuçların alındığını belirten Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların basketbol, hentbol ve voleybol takımlarının Atatürk Spor Salonu’nda devam eden spor projesi kapsamında sportif eğitimler verildiğini söyledi.
Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, takımların mevcut spor kulüplerine kanalize edip tüm sporcuları lisanslandıracaklarını ifade etti.

Kaymakam Canbolat, Mart ayı içinde basketbolda genç erkeklerde 4 takım, küçük erkeklerde 6 takım, küçük kızlarda 4 takımla ilçe birinciliği, hentbolde ise Nisan ayında küçükler ve minikler kategorisinde yine ilçe birincilikleri yapılacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 14:29:16
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 12:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?