30
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Kahta'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla etkinlikler başladı. Etkinliklere Kaymakam Coşkun Açık, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Atay, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından,halk oyunları gösterileri sunuldu. Şiir, kompozisyon, resim ve spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in 85. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, "Ulusça, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan ve özgürlük ortamı sağlayan Cumhuriyet'i korumaya ve sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız. Yaşadığımız bu mutlu günde, Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Cumhuriyetle çağdaş yönetim biçimine kavuşan milletimiz ve devletimiz, dünyada takdirle karşılanan bir yeniden yapılanma ve dönüşüm sürecine girmiş, kısa sürede gerçekleştirdiği atılımlarla gelişen dünyada saygın bir konuma yükselmiştir" dedi.

Tören sonrası öğretmen, öğrencilerle vatandaşların katılımıyla sağlanan Cumhuriyet yürüyüşü, Atatürk meydanından başladı ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?