19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Kahta'da doktor sıkıntısı

Kahta İlçesi Sağlık Sendikası Şube Başkanı Yasin Barutçu, devlet hastanesi bünyesinde hizmet veren acil servis bölümünde yeterli doktor ve hemşire görevlendirilmediği için çok büyük bir sıkıntı yaşandığını ileri sürdü. 

Kahta Devlet Hastanesi acil servis bölümünde, Kahta'ya komşu olan Gerger, Samsat ve Sincik İlçeleri'nden gelen hastalarla, her gün yaklaşık 600 ila 700 hastaya müdahale edildiğini belirten Sağlık-Sen Şube Başkanı Yasin Barutçu, istenilen hizmetin yeterli derecede verilemediğini iddia etti. Acil servis bölümünde, yoğunluk göz önünde bulundurulmadan, günün 24 saati 1 doktor, 1 hemşire 1 de sağlık memurunun bulunmasının sağlık hizmetlerinde büyük bir aksaklığa neden olduğunu kaydeden Barutçu, acilde hizmetin durma noktasına geldiğini söyledi. 

Sağlık Sen Başkanı Barutçu, "Acil servis çalışanlarımız yeterli olmadığı için sağlık hizmetleri aksıyor. Hasta ve hasta yakınları tarafından acil servis personeli sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyor. Bu nedenle birçok personel tayin talebinde bulunmakta veya istifa edeceğini söylemektedir. Acil servis bölümünde her gün bir doktor, bir hemşire, bir de sağlık memuru nöbetçi olarak görev alıyor. Geriye kalan uzman doktorlarda icapçı olarak acil durumlarda göreve geliyor. Bunun dışında kalan doktorlardan vatandaşlarımız, maalesef yeterli derecede faydalanamıyor. Dileğimiz en kısa sürede günde 600 ila 700 kişiye bakılan acil servis bölümüne en az 2 doktor ve en az 5 hemşire ve 2 sağlık memurunun görevlendirilmesidir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 15:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?