18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHTA - ADIYAMAN

Kahta'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında üniversite öğrencisi bir genç kız hayatını kaybederken, sürücü ve bir öğrenci de hafif yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza dün gece Harran Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu yakınlarında meydana geldi. Yılmaz Han (25) yönetimindeki 02 KC 610 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle okuldan çıkan Asiye Özmen (19) ve Sevval Yazgan’a (22) çarptı. Araç daha sonra okulun bahçe duvarına çarparak durabildi.

Kazada Kahta Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı 1. sınıf öğrencisi Asiye Özmen ağır yaralanırken diğer öğrenci Sevval Yazgan ve otomobil sürücüsü Yılmaz Han hafif şekilde yaralandı. Adıyaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Asiye Özmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralı Sevval Yazgan ayakta tedavi edildi.

Arkadaşları arasında çok sevilen Asiye’nin ölümü Meslek Yüksek Okulu öğretmen ve öğrencilerini yasa boğdu. Asiye’nin cenazesi Adıyaman Devlet Hastanesi morgundan alınarak doğum yeri olan Besni İlçesi’nde bugün toprağa verildi.

Kazaya neden olan araç sürücüsü Yılmaz Han ise gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 15:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?