19
Mayıs
2024
Pazar
KAHTA - ADIYAMAN

Kahta'da Yüksek Okul'un yeni binası hizmete girdi

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde, Harran Üniversitesi’ne (HÜ) bağlı Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binası hizmete girdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait yurt binasının Meslek Yüksek Okulu’na verilmesiyle bir tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Hikmet Tan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Namık Boran, Şanlıurfa HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Üniversite Senato üyeleri, Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Cevheri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılışında konuşan Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat, HÜ Kahta Meslek Yüksek Okulu’na bir okul binası verdiklerini belirterek, üniversite yetkililerinin okulda farklı bölümler açmasını beklediklerini ifade etti. Kaymakam Canbolat, "İlçede bir çok okulda yer sıkıntısı yaşanıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen üniversitemizin Meslek Yüksek Okulumuza vereceği desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan ise, HÜ’nün Kahta İlçesi’nde bulunan meslek yüksek okulunun daha verimli olması için Rektörlüğün destek olması gerektiğini ifade ederek, "Rektörlüğün Kahta Meslek Yüksek Okulu’na vereceği destek çok önemlidir" diye konuştu.
Yeni binanın açılışında konuşan HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç da, Rektörlük olarak Kahta Meslek Yüksek Okulu için gerekli tüm imkanlar seferber edeceklerini belirterek, "Kahta’ya yakışır bir meslek yüksek okulu için desteklerini esirgemeyen ilçenin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Yetkililer büyük bir hayır işleyerek çocuklarımız için okuma imkanı sağlamışlardır. Yüksek okulumuza mevcut olan bölümlerin dışında gereken diğer bölümleri açmak için girişimlerimiz olacaktır. Üniversite Senatosu istekleri onaylarsa bizlerde gerekli girişimlerde bulanacağız" dedi.

Meslek Yüksek Okulu’nun kurdelesinin kesiminde sonra HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Kahta Kaymakamı Yakup Canbolat ve Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’a okulun yapımına katkılarından dolayı plaket verildi.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 12:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?