23
Mayıs
2024
Perşembe
KAHTA - ADIYAMAN

Klimaya dikkat!

Kahta Sağlık Grup Başkanı Dr. Hüseyin Ağaoğlu, sıcak havadan klimalı bir ortama girmesiyle insanların vücutlarındaki bazı mikroorganizmaların harekete geçtiğini ve bunun sonucunda hayati tehlikeyle sonuçlanabilecek hastalıkların ortaya çıkabileceğini, buna herkesin çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Kahta'da havaların 43 ila 45 dereceye ulaşmasıyla birlikte serinlemek için klimalı ortamda kalan hastaların kas spazmı, bel, boyun ve yaygın vücut ağrısı şikayetleriyle hastanelere başvurduklarını belirten Sağlık Grup Başkanı Dr. Hüseyin Ağaoğlu, "Böyle durumlarda hava akımının güçlü olduğu yerlerde insanların vücut dengeleri bozulur. Buna çok iyi dikkat etmek gerekir, sıcakların artmasıyla birlikte insanda, halsizlik ve bitkinlik oluşur. Buna bağlı olarak insanlar, daha serin bir ortam için klimalardan yararlanır. Zira klimalar, bazı mikroorganizmaların daha da aktif olmasına sebep olur. Sıcak havadan serin ve suni havalı bir ortama girmeleri, insanların vücutlarındaki bazı mikroorganizmaların harekete geçmesiyle birlikte hava çarpıntısı şeklinde hastalıkların ortaya çıkmasına yardımcı olur" dedi.

Ağaoğlu, "Kahta'da sıcakların 43 ila 45 dereceye varmasıyla birlikte klimalı ortamda kalan bir çok vatandaş aşırı derece de bitkin düşüp hastanelere koştuğunu, bu nedenle sıcak yaz günlerinde serinlemek için klimalı ortamları önermiyoruz. Daha çok günde bir ağaç altında şemsiye altında veya belirli aralıklarla duş alınması, doğal ve serin ortamların ve rahat giysilerin tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle boyun ve bel fıtığı, kireçlenmeleri olan hastaların kesinlikle klimalardan uzak durmalarını öneriyoruz. Serinleneceğiz diye klimalara pek güvenmeyiniz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:02:37
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu IP: 81.214.224.xxx Tarih : 12.09.2005 09:30:52
ya ağam allahaşkına söle kahtada kaç tane klima varki böle diyon.sen başka bi şey desen olmazmı.?mesela....